Сурвакат с протест губернатора на Варна

Върнати решения за по-ниски данъци взривиха социалната мрежа по празниците

Сурвакат с протест губернатора на Варна | StandartNews.com

Варна. Сурвакат с голям протест областния управител на Варна Иван Великов – не точно на Васильовден, а на 3 януари 2014 г. Над 200 варненци се събират тогава под прозорците на кабинета му заради неочаквано върнатите решения на Общинския съвет от последната му сесия. Текстовете бяха много важни и касаят намаляването на такса смет, туристическия данък за 5-звездните хотели по морето, данъците за автомобили и др.

Във Фейсбук вече има група „Вън Валията на Варна Иван Великов". Тя е създадена от общинския съветник Костадин Костадинов, който е написал:

„Безпрецедентно областният управител на Варна Иван Великов обжалва всички решения от последната сесия на варненския общински съвет. В това число намаляването на такса смет, данъците за автомобили и т.н. И всичко това, защото дори няма смелост да каже в прав текст, че ДПС го е задължило да спре преименуването на 215 топонима в региона от турски на български език. В мотивите си за връщането на решенията е записал, че обикновено сесията се свиквала в сряда, а точно тази била в петък. Звучи ли ви идиотски? Ако искате да питате Великов защо се държи като валия, а не като областен управител, елате да го питаме ЗАЕДНО. В неговия кабинет, лично!".

Костадинов е вносителят на предложението за преименуването на варненските местности, което беше прието на последното заседание.

Връщането на решението за по-ниски данъци ще внесе пълен хаос в събирането им, когато още в началото на годината редовни платци бързат да внесат такса смет например, за да ползват 5% отстъпка, коментираха финансисти от общината. Общински съветници от всички политически цветове били бесни от исканата ревизия на гласуваните текстове, които касаят варненци, научи Стандарт Нюз. Говори се, че очакваната бурна сесия ще бъде насрочена за Ивановден, да се види тогава кой от Ивановците, които управляват града, ще надделее – дали губернаторът Иван Великов от една страна или кметът Иван Портних и председателят на ОбС Иван Луков от друга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай