Сухиндол спечели кмет на годината на ТВ "Европа"

Сухиндол спечели кмет на годината на ТВ "Европа" | StandartNews.com

Велико Търново. Кметът на община Сухиндол инж. Пламен Чернев спечели второ място в тазгодишните награди „Кмет на годината" на предаването „Национален календар" на телевизия „Европа", съобщиха от общината. Отличието се дава за спечелени и реализирани проекти през изминалата 2013 г., а Сухиндол е сред първенците по привлечени европейски средства на глава от населението. „От шест години аз и екипът ми работим с мисията да развиваме града и населените места в общината. Защитихме редица успешни проекти, които днес дават нов облик на общината", каза кметът инж. Чернев при връчването на наградата му на 12 декември.

Годишните награди на телевизията се присъждат на кметове от цялата страна за 13-та поредна година. Екипът от журналисти на предаването посещава всяка година българските общини, за да се запознае обстойно с проектите и развитието на регионите. Критерият, по който бяха оценявани тазгодишните номинирани кметове, са за най-много спечелени проекти и подписани договори. Подготвя се и специален филм за призьорите, който ще се излъчва по телевизия „Европа".

Само преди месец в Сухиндол бяха открити два обновени парка със соларно осветление по проект "Рехабилитация – ремонт и реконструкция на паркови зелени площи и детска площадка в централната част на гр.Сухиндол", финансиран от Програмата за развитие на селските райони. В града вече са реализирани проекти за повишаване на енергийната ефективност в СОУ "Свети Климент Охридски", за Рехабилитация на улица "Цар Асен" и реконструкция на моста на улица "Г. С. Раковски", за паркоустройство и благоустройство на Централен площад и др.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай