Студентите в Търново с олимпийски басейн и стена за катерене

Студентите в Търново с олимпийски басейн и стена за катерене | StandartNews.com

Велико Търново. Спортна зала и център за релакс на олимпийско ниво имат студените във Великотърновският университет. Уникалната зала беше открита от ректорът на ВТУ проф. Пламен Легкоступ. Залата е пригодена за близо 10 вида спорт.Тя разполага е мултифункционално игрище с модерна настилка за баскетбол като тази в софийската зала "Арена Армеец". Студентите могат да тренират и на обновеното игрище за хандбал и футбол, до него е теренът за волейбол, бадминтон и джитбол. Залата разполага със стена за катерене, фитнес център, маси за тенис, плувен басейн, спа център с две сауни, джакузи и парна баня. 2 млн. лв. са вложени в цялостната реконструкция на спортния комплекс, съобщи ректорът проф. Пламен Легкоступ.

Спортната залата е строена в продължение на пет години от 1982-ра до 1987 г. Открита е официално в чест на 800 години от въстанието на Асен и Петър. От тогава никога не е ремонтирана основно до този момент. Напълно обновени са залата, съблекалните и закритият басейн. Направихме ефективна топлоизолация, която ще ни спести средства, посочи ректорът.Осветлението също е енергоспестяващо.

Официалното откриване беше съпроводено с 24-часов спортен маратон. Инициативата „24 часа спорт ВТУ" бе организирана от Студентския съвет, преподавателите в катедра „Теория и методика на обучението по физическо възпитание" и неправителствената организация "Идея спорт". Стартът беше даден в 18 ч. в сряда с турнир по стрийтбол. В програмата са включени още състезания по волейбол, тенис на маса, дартс, катерене, джаги, бадминтон, джитбол, футбол и т.н. По различните видове спорт са предвидени срещи между отбори от преподаватели и студенти. В 1:00 часа тази нощ бе конкурсът „Мис 24 часа спорт ВТУ". Победителка стана четвъртокурсничката по специалностите "Финанси" и "Педагогика на физическото възпитание" и активна волейболистка- Ивет Пъшева.Довечера от 17:10 ч. е финалът на футболния турнир, след който ще е и официалното закриване на спортния празник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай