Студенти от Добрич получават шанс за стажове в Швейцария

Студенти от Добрич получават шанс за стажове в Швейцария | StandartNews.com

Добрич. С подписването на Споразумение между Висше училище Международен колеж в Добрич и швейцарското бизнес училище в Люцерн – „Бизнес и хоспиталити мениджмънт скул /BHMS/ български студенти ще могат да учат и работят в Швейцария. Това съобщиха от Висшето училище в Добрич, където миналата седмица е подписано споразумението.

Желаещите ще могат да се възползват от обучение и работа в една от най-желаните дестинации за престижно образование и работа, като същевременно в при завършването си ще получават три дипломи – българска, британска и швейцарска, добавят от учебното заведение. Студентите ще започнат следването си на английски език в българското „Висше училище международен колеж - ВУМК", след което ще продължат образованието си в швейцарското бизнес училище в Люцерн, без да се налага да държат допълнителни изпити.
Институтът е част от Швейцарската група училища – Бенедикт, открита през 1928 г., в която към момента се обучават над 15 000 студента.

Обучението, което е в областта на информационните технологии, търговията, бизнеса и туризма е съчетано със стаж в престижни швейцарски компании. Програмата ще се предлага съвместно между ВУМК и BHMS в рамките на три години. Първите две в България, а третата в Швейцария. Първият от двата семестъра в Швейцария е обучение, а вторият е 6-месечен платен стаж, който може да се удължи до 12 месеца. Стартовата месечна заплата на стажантите ще бъде 1810 евро. След успешно завършване на общо 3-годишния курс на обучение, студентите ще могат да получат швейцарска, британска и българска дипломи за висше образование.

„Това е първата в България програма, построена по подобен начин, което я прави изключително достъпна дори за младежи от семейства със среден доход. Студентите ще могат да ползват студентски заем, гарантиран от българската държава. Отделно ВУМК ще осигури стипендии, в размер от 1000 до 2000 лева на семестър, в зависимост от успеха." - заяви доц. Тодор Радев - ректор на ВУМК.
До момента българското висше училище – ВУМК, където учат студенти от над 30 държави, предлага съвместно обучение и две дипломи с университети от Великобритания, Холандия, Норвегия, Франция и други, в областта на бизнес администрацията, информационните технологии и туризма. Завършилите ВУМК намират реализация във водещи компании в страната и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай