Студенти четат лекци през телефона

Студенти четат лекци през телефона | StandartNews.com

Велико Търново. Преподаватели от ВТУ разработиха проект за развитие и усъвършенстване на електронните форми на дистанционното обучение във Великотърновския университет. Стойността на проекта е 428 053 лв., осигурени от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". С нововъведението всеки студент ще има възможност да чете лекции и да участва в дискусии онлайн без да присъства в залите университета. Разработката е на екип учени от ВТУ ръководени от доц. Георги Тодоров.

Предвижда се 80 преподаватели и административен персонал от висшето училище да бъдат обучени за работа с новата комплексна система, а 150 студенти да преминат през 30-часови учебни програми. Ще бъде разработен електронен курс по дисциплината „Електронно обучение" и модул от дисциплината „Мултимедийни технологии в образованието".

Очаква се след внедряването на системата повече от 1300 студенти да я посетят и да ползват електронните ресурси за своята учебна подготовка. Студентите, които учат дистанционно, ще получават личен код за достъп до системата и ще могат да четат лекциите и да решават тестове дори, ако са в чужбина. Целият материал ще е достъпен 24 часа в денонощието и ще може да се чете по всяко време. Ако студентът разполага и със смартфон с необходимите приложения, ще може да чете и слуша лекции по телефона. В края на обучението си обаче ще трябва да се яви на изпит в залата. Освен това 30% от лекциите ще трябва да е изслушал в зала, а не по интернет.
Новата система ще заработи през есента, казаха от ВТУ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай