Строят втори лифт в Банско

Строят втори лифт в Банско | StandartNews.com

Партиите от управляващата коалиция одобриха строителството на втори лифт в Банско. След като цяла година партиите мълчаха по въпроса, сега ще се действа, обяви пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя е председател на Съвета за развитие, който разгледа темата за изграждането на лифта по настояване на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. "Единствено от Реформаторския блок се въздържаха, за да могат да съгласуват положителната си позиция със своите политически партньори. Това е едно решение, което МОСВ трябваше да вземе. Отлагано беше заради възражения без аргументация. Ние една година очаквахме становища и от Реформаторския блок и от останалите партньори, които не получихме, затова просто закъсняваме със сроковете, в които министерството трябва да изпълни своите задължения", каза Бъчварова.

"Чакаме 5-6 години решение на проблема с липсата на втори лифт в Банско. Дано този път политиците се обединят и подкрепят развитието на туризма и на региона", коментира Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата –концесионер на ски центъра. "Иска ми се да вярвам, че това не е поредната напразна надежда за нашия курорт, а действително да се предприемат бързи и категорични мерки в посока развитието на зимния туризъм в града ни", се казва в официално обръщение на кмета на община Банско Георги Икономов.

Иван Обрейков: Надяваме се, че най-сетне ще има решение за втори лифт в Банско

Вече чакаме 5-6 години решение на проблема с липсата на втори лифт в курорта Банско. Чуваме добри намерения и пожелания, дано този път политиците се обединят и подкрепят развитието на туризма и на региона. Това заяви Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата –концесионер на ски центъра след новината, че на на заседанието на Съвета за развитие е разгледан и въпросът за изграждането на втори лифт в Банско.

„Тази тема бе разгледана преди 1 година и досега сме в очакване нещо да се случи. Нещата ще станат реалност, когато правителството вземе решение за втори лифт в Банско, а министърът на околната среда и водите подпише анекс към нашия концесионен договор. Обнадеждени сме, че ще имаме подкрепата на държавата и няма да имаме пречки за изграждането на втори лифт. Реализацията му е грижа за бизнеса, грижа за развитието на туризма", коментира Иван Обрейков.

Кметът на Банско: Дано това не е поредната напразна надежда!

Днес бе проведено заседание на Съвета за развитие към Министерски съвет, на което бе изказана подкрепа за развитието на ски зона Банско от представителите на всички присъстващи политически партии, с изключение на Реформаторския блок. Иска ми се да вярвам това да не е поредната напразна надежда за нашия курорт, а действително да се предприемат бързи и категорични мерки в посока развитието на зимния туризъм в града ни", това се казва в официално обръщение на кмета на община Банско Георги Икономов. Той е сигурен, че процесът по доизграждане на съществуващата ски зона ще бъде съпътстван от редица технически трудности. „Но е крайно време да се даде началото и да приключи във възможно най-кратки срокове, като се спазват всички законови изисквания", допълни градоначалникът на най-добрия ни зимен курорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай