Строят паркинг за 200 коли в София

Строят паркинг за 200 коли в София | StandartNews.com

Нов паркинг с 200 места ще бъде построен в столицата тази година. Все още не е ясно къде ще се намира той, в момента се търси терен. Общо 700 нови места за паркиране ще бъдат осигурени за шофьорите. Предвижда се да бъдат доизградени паркингите на Централна гара, "Сливница" и бул. "Васил Левски.

Засега няма предложения от районните кметове за промени по отношение на тарифите за синя и зелена зона. Предвижда се те да бъдат разширени. Все още се мисли и върху идеята за 10-15 минути безплатен паркинг пред болници, училища и детски градини.

Преди време столичният кмет Йорданка Фандъкова беше категорична, че държи да има бонус за шофьорите, а експерти са я уверили, че той е технически възможен. Единият възможен вариант за гратиса е чрез sms, който изпращаме, когато паркираме в синя и зелена зона. Идеята е първите минути да не се таксуват. Тук обаче трябва да се измисли технология, по която шофьорите да не злоупотребяват с гратиса. Другите варианти са по-трудно осъществими - скреч карта или паркиране с код.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай