Стотици ученици и чиновници на разходка сред природата

Стотици ученици и чиновници на разходка сред природата | StandartNews.com

На „Разходка сред природата" излязоха ученици от няколко благоевградски училища и служители на Областна управа – Благоевград. Областният управител на Пиринско Бисер Михайлов също се включи в ежегодната кампания „MOVE Week - Европейска седмица на физическата активност и спорта".

Шествието от деца и възрастни тръгна в петък по обяд от сградата на областната администрация през площад „Георги Измирлиев"и Младежки дом, за да завърши при Розариума.

„Добрата новина е, че днес имаме подкрепа и от областна администрация Серес в Гърция, така че наистина европейска започва да става седмицата на движението, която ние подкрепяме. Все повече стават и участниците в нея. Това е едно прекрасно начинание, което дава възможност на хората да оценят необходимостта от движението, защото то е здраве", заяви губернаторът, който като останалите бе облякъл оранжева фланелка.

Инициативата „Разходка сред природата 2015" се проведе в обедната почивка на служителите. Целта й е да покаже, че винаги има време за движение и спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай