Стотици се снимаха с пясъчни миньони в Бургас

Стотици се снимаха с пясъчни миньони в Бургас | StandartNews.com

Фред Флинстоун и Уикеда откриха пясъчния фестивал

Деветото издание на уникалния Пясъчен фест в Бургас отвори врати с взрив от емоции и музика. Десетки любими герои на малки и големи, изваяни от пясък, посрещнаха първите гости в петък вечерта. Купонът край морето започна малко след 18 часа. В ролята на водещ влезе любимият на няколко поколения анимационен герой Фред Флинстоун. За настроението на гостите пък се погрижиха момчетата от група "Уикеда", които подгряха публиката със своите най-популярни парчета. В първият фестивален ден, организаторите по традиция отвориха вратите с вход "свободен". Най-верните и нетърпеливи фенове, които пристигнаха за откриването, имаха шанса да се забавляват сред приказните филмови герои абсолютно безплатно. Стотици хора се събраха покрай атракцията. Малки и големи се снимаха за спомен до изваяните от пясък филмови герои.

Темата на феста "Киногерои" вдъхнови 20 творци от 9 държави да изваят от пясък някои от най-популярните и любими персонажи от големия екран. Сред тях са Батман, Тарзан, костенурките нинджа, пингвините от Мадагаскар, Рапунцел, Мечо Пух, Малкият принц, герои от филмите "Междузвездни войни", "Зоотрополис", "Хотел Трансилвания", "Ледена епоха", "Замръзналото кралство" и др.

Посетители много харесаха и миньоните от филма "Аз, проклетникът", които говорят на странен език, обичат банани и се майтапят с всичко. Жълтите човечета бяха запечатани в стотици кадри от гостите.

За осемте си издания Фестивалът на пясъчните скулптури се превърна в една от визитните картички на Бургас. С всяка изминала година посещаемостта му нараства. Досега е бил разгледан от над 600 хиляди души.

Цените на входните такси тази година са 1,50 лв. за учащи и пенсионери, 2,50 лв. за групово посещение и 3,50 лв. за възрастни. Деца до 7 години и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен. Желаещите да посетят фестивала ще могат да закупят билети от мрежата на EVENTIM, както и от касата на място.

Фестивалът ще е отворен за посещение от началото на месец юли до края на месец септември всеки ден от 9 до 22 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай