Стажанти в общината вместо на море

Стажанти в общината вместо на море | StandartNews.com

Велико Търново. Четирима студенти вече трупат летен стаж в Община Горна Оряховица по проект „Студентски практики", вместо да скучаят на плажа.

Третокурсничката Виктория Цонева и петокурсничката Мария Николова са разпределени в Дирекция „Строителство и екология", защото учат в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия в София. Виктория е студент по архитектура, а Мария изучава транспортно строителство.

В дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки" стажува третокурсничката Зорница Андонова, която е студент в Икономическия
университет във Варна и изучава туризъм.

Стажант в дирекция „Местно икономическо развитие" е третокурсникът Добромир Георгиев, който изучава политически науки в Университета за национално и световно стопанство. Стажантите ще прекарат по 240 часа в реална работна среда, казаха от общината.

Една от основните цели на проект „Студентски практики" е да подпомогне подобряване на качеството на образование чрез предоставяне на възможности за придобиване на практически опит и усъвършенстване на практическите умения на студентите от висшите училища в съответствие с потребностите на пазара на труда.

Практиката, която провеждат младежите съответства на изучаваната от тях специалност или професионално направление и е по предварително изготвена програма от организацията-работодател.

Практическото обучение се провежда с помощта и под контрола на служител на организацията работодател - ментор, и при наставничеството на преподавател от висшето училище - академичен наставник. Над 11 300 студенти от цялата страна са се регистрирали за провеждане на летен стаж. Обявени са и над 13 500 позиции за практика от работодатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай