Стажанти трупат опит при областния на Търново

Стажанти трупат опит при областния на Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Сводката, с информацията за оперативната обстановка във великотърновска областта, беше първият документ, който областният управител инж. Георги Рачев даде на най-младите си седем служители-стажанти.

Информацията касае проходимостта на пътищата и произшествията, станали на територията на десетте общини и е първото което се обсъжда в осем сутринта от администрацията.

Студентите започнаха работа като стажанти в Областната администрация на Велико Търново. Трима от тях са назначени по програмата „Старт в кариерата" и ще се обучават в рамките на 90 дни. Останалите им колеги ще трупат знания за срок от 45 дни. „Това е втората група студенти-стажанти, които работят в Областната администрация по проект, спечелен от институцията. През този период от време вие ще успеете да научите нещата, които не се учат в Университета.

Практическите умения и работата в колектив са от изключителна важност. Тук ще научите повече за взаимодействието между отделните дирекции и движението на документите. Вратите на Областна администрация ще са винаги отворени и след като излезете от тук. Готови сме да помагаме с информация, литература и опита на специалистите, които работят тук", каза областният управител инж. Рачев на стажантите.

Студентите ще трупат опит в няколко специфични направления, петокурурсничката по "Право" Ипек Муртазова, ще стажува в отдел „Координация и административен контрол". Областният управител у предупреди, че това е един от най-сериозните сектори в работа на администрацията. В този отдел се контролират решенията на общинските съвети в областта. Четвъртокурсничката по „История" Ралица Василева ще стажува като„юрист" в направление „Държавни вземания (архив)" . Технически сътрудник или секретар е за Десислава Йорданова, трети курс „Стопанско управление, а Стоян Кочев, втори курс магистратура „Маркетинг", ще работи в отдел „Счетоводство". По програмата „Старт в кариерата" са останалите трима стажанти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай