Стартира десетото издание на „Да подарим надежда за Коледа”

Стартира десетото издание на „Да подарим надежда за Коледа”  | StandartNews.com

За десета поредна година под патронажа на областния управител на Кърджали ще се проведе Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа" в подкрепа на децата с увреждания. Вече над 20 училища от цялата област са заявили участие в традиционния коледен базар, на който учениците предлагат ръчно изработени сувенири, картички и предмети за бита, за да съберат средства за децата в нужда.

В навечерието на Игнажден областният управител Илия Илиев ще бъде домакин и на благотворителна вечер, на която бизнесът и институциите ще покажат също съпричастност към каузата на децата с физически увреждания като дарят средства за тяхното лечение и рехабилитация.

През 2014г. над 100 фирми, институции и училища подкрепиха инициативата. За последните 6 години кампанията е събрала дарения в размер на близо 74 хил. лв. за повече от 10 деца .

Всички граждани, фирми и институции, които желаят да участват с дарения, могат да приведат сумите по банков път на сметката на партньорите от читалище „Обединение" в Първа инвестиционна банка.
IBAN - BG 43FINV91501204222439
BIC – FINVBGSF

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай