Старозагорската община - с готови проекти за следващия програмен период

Старозагорската община - с готови проекти за следващия програмен период | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорската община ще бъде готова да кандидатства за европейски средства в момента, в който се отворят проектните схеми по програмата за регионално развитие през новия програмен период на ЕС - 2014-2020 г. Това стана ясно при общественото обсъждане на идейни проекти за обновяване и модернизиране на социалната среда в областния град.

Разработките ще струват 1,5 млн. лв. и се финансират от досегашната регионална програма. Те трябва да бъдат представени в работен вариант до година и половина. Общо 7 архитектурни екипа представиха на обществена оценка разработките си, спечелени чрез открита процедура за обществена поръчка Във форума активно участваха специалисти и граждани, които направиха редица предложения към предлаганите идеи, а някои от тях бяха аплодирани като в театър.

Представените проекти впечатлиха присъстващите в залата, а някои от тях бяха аплодирани. Особен интерес предизвикаха разработките за реновиране на площадното пространство пред общината, пешеходната зона по ларгото, пространството пред хотел „Верея, ул. „Пазарска", както и реновирането и промяната в движението по улици в централната градска част.

„Лично се запознах с предложенията, според мен те са много интересни. Реално проектите ще бъдат изпълнени в следващите 4-5 години", посочи старозагорският градоначалник Живко Тодоров, който благодари на екипите за добрата и експедитивна работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай