Спукан газопровод блокира бул. "България"

Спукан газопровод блокира бул. "България" | StandartNews.com

София. Скъсан газопровод предизвика паника сред живеещите на столичния бул. "България" и блокира движението в следобедните часове. Сигналът за инцидента бил получен в 14,26 ч на тел. 112.

Газопроводът бил засегнат при ремонтните дейности по линията на трамвай номер 7 при кръстовището на бул. "България" и бул. "Тодор Каблешков". Строителната фирма използвала машина за подземно копаене, без да се съобрази, че отдолу минават тръбите с газ. Така се стигнало до авария и теч на газ. На мястото веднага пристигнал екип на пожарната. Изтичането се оказало слабо, но непрекъснато било замервано, докато се отстрани течът.

Освен в района на инцидента проверен бил и близкият търговски център. Там опасност за обгазяване не била открита. Заради аварията движението останало блокирано и се образувало задръстване по натоварената отсечка. Поради ниската степен на обгазаяване все пак не се е стигнало до евакуация на живеещите в района. От газовото дружество временно преустановиха газоподаването на газ към кварталите "Манастирски ливади", "Павлово" и "Бъкстон". Екипите успели да отстранят повредата едва привечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай