Спряхме контрабандна виагра

Хапчетата за полова мощ пътували от Истанбул за Румъния

Спряхме контрабандна виагра  | StandartNews.com

Хасково. Контрабандни медикаменти за полова мощ, парфюми и маратонки ментета задържаха митническите служители на Капитан Андреево при съвместна акция със служители от сектор "Борба с организирана престъпност" - Хасково.

Късно пристига автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия от Турция през България за Румъния. При извършената щателна митническа проверка в личния багаж на един от пътниците са открити 356 хапчета, разновидност на виагра. Пътникът, 35-годишен румънски гражданин от сирийски произход, обяснил пред митническите служители, че не знае какво е съдържанието на чантата. Получил я от свой приятел в Истанбул, за да я предаде на негов роднина в Румъния. Съставен му акт за митническо нарушение. Минималният размер на глобата е 1000 лева.

Малко покъсно в личния багаж на други шестима румънски граждани, четирима от които са пътували в същия автобус, митническите служители откриват общо 618 парфюми менте и 112 чифта маратонки, фалшификати на известни марки. Стоките са задържани. Предстои да бъдат уведомени правопритежателите на търговските марки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай