Спортен клуб вдига модерен комплекс

Спортен клуб вдига модерен комплекс | StandartNews.com

Стара Загора. „Трейс-арена", както е по-популярен стадионът на третодивизионния футболен клуб „Верея", до няколко месеца ще има база, на която могат да завиждат много отбори от елита. Това стана ясно при официалния старт на проекта за модернизация на спортния компекс на клуба в старозагорския кв. „Кольо Ганчев". Той е на стойност близо 250 хил. лв. и ще се реализира по програмата „Джесика", която е финансира от Европейския фонд за регионално развитие. Договорът за реализацията на проекта бе подписан в петък между сдружението с нестопанска цел „Верея" и регионалния фонд за градско развитие, който осигурява преференционалното финансиране от своя мажоритален собственик Сосиете Женерал Експрес банк. Кредитът има гратисен период от 6 месеца и трябва да бъде възстановен за 6 г.

 

Модерното осветление на терена ще бъде по всички международни стандарти за провеждането на престижни спортни състезания. Освен това със собствени средства и финансовата помощ на пътно-строителна компания „Трейс Груп Холд" клубът ще изгради нов социално-битов комплекс и трибуна за 5 хил. зрители.

 

Стара Загора бе първият град у нас, в който бе реализиран проект по програмата "Джесика" – модернизацията на централания кооперативен пазар. Добрият старт на общината очевидно е повлякъл крак – стано ясно, че заедно със спортния комплекс наскоро ще стартира още един проект с частен инвеститор. „И ние подготвяме още един проект по "Джесика" – за модернизация на закрития плувен басейн в града", обяви старозагорският градоначалник Живко Тодоров. Той бе награден със специален плакет от БФС заради ангажираността на общината към развитието на футбола и масовия спорт.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай