SPIRIT of Burgas събра 50 000 фенове на плажа

SPIRIT of Burgas събра 50 000 фенове на плажа | StandartNews.com

Близо 50 000 души събра на бургаския бряг SPIRIT of Burgas в двата фестивални дни. След невероятния фурор на Роби Уилямс, втората вечер премина очаквано по-спокойно, но също с толкова емоции. Хедлайнери в събота бяха звездите от британската банда KASABIAN. Изпълнителите взривиха Бургас с последния си албум "48:13" и достойно защитиха 13-те спечелени награди, сред които „Най-добра група на живо" за 2015-та и 5-те си супер-успешни албума. Групата, оглавила миналогодишното издание на Glastonbury, доказа на българската публика, че е една от най-забележителните съвременни рок банди.

Намиращи се в пика на своята кариера, КАSABIAN изпълниха брилянтно както парчета от последния си албум, така и емблематични песни от творчеството си през последните години. Сет листът включваше и кавъра на FATBOY SLIM „Praise you", който беше продължен от парчето L.S.F.

Приковаващият с кристално звучащ глас TomMeighan, заедно с останалите членове на групата, накараха публиката да се слее с всяка фраза на парчетата „BumblеBeee", "Days are forgotten", "Club foot", "Re-wind", "Empire", "Fire"и още много други. Шоуто продължи близо час и половина, който мина неусетно, но остави сигурен и траен спомен у феновете си, както и у хората, които ги чуха за първи път.

Преди британската група да превземе сцената, феновете на Спирита купонясваха с изпълненията на българските банди Jin Monic, Bobo& The Gang и Hayes&Y, които подгряха достойно KASABIAN с изключително шоу. Паралелно с тях артистите от сцената НА ТЪМНО, сред които P.I.F.и Ревю, се раздадоха пред стотици фенове, танцуващи и припяващи познати рефрени.
Силният край на SPIRIT of Burgas поставиха представителите на 6 от най-добрите Drum and Bassлейбъли. CALYX & TEEBEE, DANNY BIRD, THE PROTOTYPES, MAZTEK станаха част от един от най-обичаните парти брандове в света - The World of Drum and Bass, който заедно с родните HMSU предложи нещо грандиозно за родните ширини.

Хедлайнерите в двата фестивални дни Роби Уилямс и KASABIAN превърнаха SPIRIT of Burgas в музикалното събитие на годината. Фестивалът в Бургас привлече хиляди туристи от цяла Европа, които пристигнаха специално, за да слушат на живо любимците си.

Втората фестивална нощ премина при драконовски мерки за сигурност. На всички присъстващи направи впечатление двойно увеличения брой охранители и полицаи. Униформени бдяха на всеки метър. Въведен бе и строг фейсконтрол, въпреки, че в сравнение с първата нощ посетителите бяха в пъти по-малко. Всеки един бе проверяван на входовете с металдетектор, а полицаите искаха за проверка и лични карти. Проверка на документи за самоличност течеше и на плажната ивица, непосредствено преди началото на концерта. Униформени и цивилни полицейски постове имаше навсякъде в и около фестивалното градче. Служители на МВР държаха под наблюдение зоната от всички страни. Постове бяха поставени дори и по покривите на близките крайбрежни заведения. Извънредните мерки за сигурност не останаха незабелязани от публиката и сред хората тръгна слух, че е получен сигнал за терористична заплаха.

Според разпространената информация в събота следобяд е било взето решение да се затегне до максимум охраната на Спирита, заради сигнал, че на територията на страната са проникнали група членове на Ислямска държава. Службите пък преценили, че в момента Бургас е най-критичната точка, заради внушителното струпване на хора. Морският град буквално е окупиран от туристи, не само заради SPIRIT of Burgas, но и заради Европейското първенство по ветроходство, което започва в понеделник.

От полицията обаче не потвърдиха дали действително има сигнал за присъствие на хора на ИДИЛ и дали има риск от терористични актове в региона.

Фестивалът премина без сериозни инциденти, в спешното отделение на бургаската болница са постъпили няколко души прекалили с алкохола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай