Спират топлата вода в центъра на София

Спират топлата вода в центъра на София | StandartNews.com

София. "Топлофикация" спира подаването на топла вода към потребителите в центъра на столицата в периода 5 – 9 август, съобщиха от „Топлофикация - София" ЕАД. Причината е монтирането на нова турбина в ТЕЦ „София".

Топла вода няма да има в района на: ул. „202", надлез „Надежда", бул. „Скопие", ул. „Габрово", бул. „Константин Величков", бул. „Сливница", ул. „Опълченска", бул. „Ген.Тотлебен", бул. „Пенчо Славейков", бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", бул."Данаил Николаев", бул."Константин Стоилов", ул."Индустриална", ул."Заводска", както и в кварталите „Банишора", „Фондови жилища" и част от квартал „Света Троица" (до бул."Димитър Петков" и ул. „Майор Векилски").

Вероятно е на 5 август 2013 г. да има временни смущения в подаването на топла вода за клиентите на компанията поради технологичните превключвания, които трябва да бъдат извършени по топлопреносната мрежа, с цел прехвърлянето на възможно най-много потребители на топлинна енергия към другите работещи централи, обясниха от дружеството.

След близо година и половина работа ще бъде монтирана изцяло нова, модерна турбина за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия в най-старата централа на столицата - ТЕЦ „София".

Съоръжението е с инсталационна мощност за производство на 40 MW електрическа енергия и 80 MW топлинна енергия, като отговаря напълно на изискванията на Европейския съюз за високоефективно комбинирано производство. Новото съоръжение ще даде възможност да бъде повишена производителността на ТЕЦ „София" и намалена консумацията на природен газ.

„Топлофикация София" ЕАД поднесе извинения на засегнатите клиенти за създадените неудобства в този период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай