„Социални” мамят старци с европари

„Социални” мамят старци с европари | StandartNews.com

Хасково. Нова схема изобрети ордата на измамниците. В капана вече се хванаха възрастни хора от Димитровград, съобщиха от полицията в Хасково.

След като възрастните хора вече започнаха да се усещат за измамите по телефона и все по-рядко се връзват на лъжите на мними лекари за пострадал роднина, апашите се превъплътиха в ролята на социални работници.

Сигнал за такава измама е подаден 78-годишна жена. Тя обяснила, че докато вървели с 83-годишния си съпруг, пред магазин на бул. "България" били заговорени от непознат мъж. Той им се  представил като социален работник. Обяснил им, че ще бъдат посетени от няколко негови колеги в дома им. Там възрастното семейство посрещнало двама мъже и жена, които им казали да си дадат наличните пари. Те щели да ги сканират и да ги удвоят по Европейска програма. Възрастната жена им броила спестените си 4 770 лева. Банкнотите били прибрани от „социалния работник”, който излязъл уж да ги сканира. Върнал се и предал пакета с парите. Малко по-късно жената установила, че спестяванията й не са в плика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай