Социален патронаж и в селата на Петрич

Социален патронаж и в селата на Петрич | StandartNews.com

След години чакане услугата "Домашен социален патронаж" вече ще обхваща и нуждаещи се хора от селата на община Петрич. Това разкри кметът на общината Димитър Бръчков. Той получи нови консумативи за дейността на патронажа и ключа на нов автомобил, дарение от Ротари клуб - Петрич, за да е достъпна услугата и за нуждаещите се хора извън рамките на града.

Символичният повод за дарението на ротарианците на Домашния социален патронаж е утрешният световен ден на Ротари организацията. Тази година се навършват 111 години от създаването на движението в света, а петричкият клуб ще отбележи 11 години активна дейност в полза на обществото.

"Искахме да помогнем за реализирането на идеята на кмета услугата за топла храна да стига и до хората от селата на нашата община. Затова закупихме и даряваме автомобил за тази цел", каза президентът на Ротари - Петрич Димитрина Харамлийска.

Първите нуждаещи се, които извън Петрич ще се възползват от услугата на Домашния социален патронаж за осигуряването на топла храна, са 100 души от селата в района на Кулата и Марикостиново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай