София под блокада заради Камерън

София под блокада заради Камерън | StandartNews.com

Полиция и сериозни мерки за сигурност белязаха пристигането на британския премиер Дейвид Камерън. Коли на жандармерията са сковали пространството около сградите на президентството и Министерски съвет. Ченгета на всеки метър се разхождат по столичните булеварди "Дондуков" и "Цар Освободител", пише "Блиц".

В програмата на Камерън са включени срещи с премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев. После британският премиер ще посети и Хай Тек Парк след 7-ия км на Цариградско.

Дейвид Камерън идва у нас за първи път. Най-важните разговори ще са с премиера Бойко Борисов. Около 17.30 часа двамата ще дадат изявление пред медиите. Те ще говорят за реформите в ЕС. Според британския премиер Европа трябва да стане по-гъвкава и държавите-членки да бъдат по-самостоятелни в решенията на националните си парламент.

Другото му предложение е да се ограничи движението на хора във вътрешността на ЕС. Бежанците също са важна тема, за която ще си говорят двамата премиери.

През 2017 г. англичаните ще гласуват с референдум дали Великобритания да остане в ЕС. След срещата си с премиера Дейвид Камерън ще се срещне и с нашия държавен глава Росен Плевнелиев, а след това двамата ще посетят изложба на новите технологии в „София тех парк".

Визитата му е двудневна и посещението е по покана на Борисов още от месец юни. Приключва утре, когато се очаква нашата власт да го заведе до българо-турската граница. Дейвид Камерън е вторият английски премиер, посещавал България след Тони Блеър, който дойде през 1999 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай