София хвърля старите автобуси за скрап

Догодина купуват нови 50 тролея, 20 трамвая, 10 влака за метрото

София хвърля старите автобуси за скрап | StandartNews.com

София. Догодина София ще се отърве от остарелите автобуси и ще ги хвърли за скрап.

С приключването на проекта по Оперативна програма „Околна среда” ще можем да спрем не само червените „Икаруси”, но и стари „Мерцедес”-и, „Ман”-ове, които са в тежко експлоатационно състояние, стари автобуси, които се нуждаят от спешна подмяна, каза за „Фокус” зам.-кметът на София по транспорта Любомир Христов. По думите му проектът по обновяване на автопарка в столицата се осъществява съвместно с Министерството на околната среда като управляващ орган.

Ще бъдат предоставени около 50 милиона евро по Оперативна програма „Околна среда” за закупуване на около 120 нови автобуса, които трябва да бъдат оборудвани с газови двигатели. „Тези проекти трябва да бъдат приключени в рамките на следващите година и половина и всички тези превозни средства да бъдат доставени и пуснати в експлоатация”, поясни Христов.

В момента се провеждат обществени поръчки за доставка на 50 тролея, 20 нови трамвая, 10 влака за метрото, които ще позволят намаляване на интервалите между отделните влакчета в пиковите часове, както и обслужване на новостроящите се участъци до Летище „София” и ж.к. „Младост”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай