Снегорините на пост край Търново след 15 ноември

Снегорините на пост край Търново след 15 ноември | StandartNews.com

Велико Търново. След 15 ноември започват денонощни дежурства от всички фирми ангажирани с зимното почистване, каза кметът Даниел Панов. Преди тази дата кметствата са длъжни да изготвят и представят организационните си планове за снегопочистването и мерките срещу заледяванията, в районите за които отговарят.

Община Велико Търново вече е готова да посрещне предстоящия зимен сезон, сочи изготвен по заповед на кмета доклад за състоянието на основните дейности, обекти и сектори, които са пряко свързани със сенговалежите, снегопочистването и ниските температури. Всички училища, детски градини и извънучилищни звена имат необходимата готовност за отоплителният сезон. В края на октомври предстоят ремонтни дейности по проект „Енергийна ефективност" в училищата СОУ „Вела Благоева", СОУ „Владимир Комаров и ЦДГ „Първи юни". В края на довършителен етап е преминаването на отопление от дизелово гориво на компресиран метан в училищата "Д-р Петър Берон" в Дебелец и "Неофит Рилски" в Килифарево.

През месец септември в детска ясла „Мечо Пух" е монтирана PVC дограма, която значително ще подобри енергийната ефективност на сградата. Предвижда се до края на октомври в Дом за стари хора „Венета Ботева" да приключи проект за газифициране на сградата, като ще се запази и възможността за централно топлоподаване от „Топлофикация" АД.

Дължината на уличната мрежа на град Велико Търново, която е предмет на зимна поддръжка, е 114,6 км, а на общинската пътна мрежа– 231,1 км, от които бивша четвъртокласна пътна мрежа – 167,5 км и местни общински пътища - 63,6 км. За подготовка на уличната мрежа на града е предвидено изкърпване с асфалтова смес на около 3 600 м2 от уличните настилки. По отношение на общинската пътна мрежа са направени ремонти и частични преасфалтирания на обща стойност 480 793, 35 лв. В населените места на територията на общината към настоящия момент са извършени изкърпвания и реконструкции на уличната мрежа в 20 населени места на обща стойност 98 579,51 лв., съобщиха от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай