Смерч повали дървета и спря тока в Стара Загора

Смерч повали дървета и спря тока в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Истински смерч, придружен от силен дъжд, се разрази във вторник вечерта в редица селища в Старозагорско. „Бурята е изтръгнала от корените 10-15 големи дървета в областния град, скъсани са били електропроводи, за известно време е било прекъснато електроснабдяването в два от кварталите – „Самара" и „Кольо Ганчев", както и в селата Хрищени, Лозен и Еленино, съобщи кметът Живко Тодоров. Той и неговите заместници са били почти през цялата нощ с екипите на пожарната и Гражданска защита в най-критичните точки.

Спасителните екипи са реагирали на общо 27 сигнала за различни бедствия в областта, обобщиха от областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението". Сериозни щети няма, с изключение на няколко паднали дървета върху паркирани наблизо до тях автомобили.

Развилнялата се буря отложи и старта на летния музикален фестивал „Августа Траяна", който трябваше да се открие в сряда вечерта. Смерчът се е разразил по време на генералната репетиция във вторник вечерта и буквално е отнесъл част от декорите за постановката "Ацис и Галатея". За щастие нямало пострадали певци и инструменталисти от разхвърчалите се изведнъж парчета от сценичния декор. Музикалният фестивал ще започне идната сряда, съобщиха от ръководството на Старозагорската опера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай