Смениха изпочупените прозорци на гимназията в Разлог

Смениха изпочупените прозорци на гимназията в Разлог | StandartNews.com

Разлог. Своевременно са възстановени щетите, предизвикани в сградите на Професионална гимназия по транспорт от взривяването на близо 50 газови бутилки в станцията за компресиране на газ в Разлог.

Учебното заведение е само на 30-40 метра от мястото на инцидента, който възникна на 11 януари през нощта в базата на „Овергаз Запад". Тогава лумна пожар в пет трейлера /ремаркета/, на които имаше газови бутилки с общо 25 000 кубически метра метан. За щастие при експлозиите не пострадаха хора. Операторът във фирмата и шофьорът на влекача навреме са избягали от мястото на взривовете.

Гимназията посрещна възпитаниците с обновен сграден фонд и материална база. Подменени са счупените стъкла на партерния етаж във фитнес залата, в залата за спортна стрелба и санитарните помещения, в подземния етаж в противорадиационното укритие, както и на ученическата сладкарница. Кметът на община Разлог Красимир Герчев веднага след инцидента се срещна с ръководството на гимназията, която е държавна. „Най-важно е се гарантира безопасността на учениците и на персонала, както и провеждането на нормален учебно - възпитателен процес", каза градоначалникът.

Мащабните ремонтни дейности, извън наложителните след инцидента, са осъществени по Национална програма „Модернизация на материалната база в училище", модул „Подобряване на училищната среда" за 2014 година. Основният учебен корпус е изцяло саниран, заедно с актовата зала и физкултурния салон. Сменена е дограмата на 7-етажното общежитие с апартаменти, в които учениците пребивават през седмицата. Изцяло е сменена дограмата на кухненския блок и ученическия стол, в който се приготвя топла храна. След ремонта класните стаи, кабинетите и апартаментите в общежитието са светли и топли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай