Смениха хората на Кунева в Бургас

Смениха хората на Кунева в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Нови лица поемат ръководството на структурата на „Движение България на гражданите" в Бургас. За общински председател бе избран Живко Табаков, който е мениджър по професия и работи в сферата на туризма. Той замени на поста досегашния лидер Владимир Стоянов, който обяви, че се оттегля по лични причини. За заместници на Табаков са избрани Стоян Грозев, който се занимава с частен бизнес и Валентина Косева, която се работи в сферата на туризма.

В общинското ръководство влизат още Валентин Люцканов - мениджър в завод „Победа", фармацевтът Константин Горов и Радослав Петков - търговски мениджър.

Рокадите съвпаднаха с посещение на Меглена Кунева в Бургас, която представи пред журналисти новите лица. Членовете на общинската организация са издигнали единодушно Меглена Кунева за кандидат за председател на партията, обявиха от бургаската централа.

На въпрос дали правителството на Пламен Орешарски ще подаде оставка, Кунева отговори: „Не мога да кажа дали премиерът Орешарски ще си подаде оставката, защото това очевидно не зависи от него. Ние като партия категорично подкрепяме исканията на протестиращите". За промяната на изборния кодекс тя бе категорична, че Централната избирателна комисия трябва да стане професионална и че въвеждането на машинно гласуване ще спомогне за прозрачността на вота.

По повод идеите за създаване на общ десен блок Кунева заяви, че искрено се надява да стигне волята и търпението на лидерите, за да доближат позициите си. „Очевидно има нужда от дясно пространство. Ние запазваме физиономията си", коментира тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай