Словакия и Монголия с изложби в Банско

Словакия и Монголия с изложби в Банско | StandartNews.com

Благоевград.  Изложби във фоайето на парк-хотел „Гардения" в курорта Банско представя красотата и очарованието на две държави.

Негово Превъзходителство Мариан Якубоци, посланик на Република Словакия, откри експозицията „Словакия – малката голяма страна", а неговият колега Лхамсурен Дугержав, посланик на Монголия, представи страната си в „Посока Монголия". Проявите съпътстват и допълват Тринадесетото издание на международния фестивал на планинарските филми „Банско филм фeст".

Техни Превъзходителства използваха визитата си в града под Тодорка, за да се срещнат и с кмета на общината Георги Икономов. Посланик Якубоци прояви жив интерес към Банско като туристическа дестинация и обсъди с градоначалника възможностите за едно по-близко и ползотворно сътрудничество.

Посланикът на Монголия увери Икономов, че неговата страна може да черпи опит от постигнатото в сферата на туризма от най-добрия ни зимен курорт. Програмата на „Банско филм фест" продължава до неделя, 24 ноември. Не само българи, но и много чужди туристи пълнят залата на читалището в курортния град, за да гледат безплатно най-добрите планинарски филми. Организаторите са категорични, че интересът към филмовите ленти е много голям.

Събитието бе официално открита в сряда вечерта. Филми се въртят от сутринта до полунощ. В салона е пълно с любители на алпинизма, катеренето и екстремните спортове. Ще бъдат прожектирани 130 филма от 25 държави и 5 континента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай