Скала рухна върху пътя за Гърция

Скала рухна върху пътя за Гърция | StandartNews.com

Огромен скален къс се откъсна от канара над главен път Е-79 в Кресненското дефиле в резултат на интензивните валежи в последните дни. Инцидентът стана малко след 09,00 часа в петък При удара в терасата над шосето за Гърция скалата се раздробява на няколко големи парчета.

Камъните се спускат по ската и падат върху пътното платно. За щастие, по това време не имало автомобил в района на срутването на скалните отломки. Шофьори веднага са спрели и са подали сигнал на телефон 112. Те сами са махнали от пътя по-малките парчета, а по-големите избутали встрани до банкета и мантинелата. Докато чистят камъните, в последния товарен автомобил на спрялата колона откъм Симитли се удря микробус, но няма пострадали. След половин час движението бе нормализирано и колоните от автомобили в двете посоки започнаха да намаляват. Екип на пътноподдържащата фирма пристигна на мястото на инцидента, за да премахне всички отломки и да почисти трасето.

Участък от пътя за Гърция в района след Симитли, който бе с дължина 350 метра, се отклони с цели 12 метра вляво в посока южната ни съседка. Целта бе да се пътува безопасно и да няма свличане на камъни и земни маси от близкия скат върху колите. Огромно свлачище падна на 5 март миналата година преди Малкия тунел. То затрупа и двете ленти с над 50 кубика скали, кал и земя.Тогава експертите взеха решение не само да се почисти, но и да се измести шосето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай