Симитли празнува с рок, поп, рап и фолк музика

Симитли празнува с рок, поп, рап и фолк музика | StandartNews.com

Симитли. Светльо Витков и група „Хиподил", Силвия Кацарова и Камелия са сред най-ярките звезди в програмата за празника на град Симитли тази година. Тържествата ще са два дни, настроението и забавлението са гарантирани и за децата, и за възрастните. Навръх Малка Богородица, 8 септември, градът чества своя празник.

Програмата ще започне още предния ден. Децата ще стартират празничната фиеста от 17.00 часа в неделя. На голямата сцена на площад „Септември" най-малките ще сътворят детско шоу с изпълнения на детските школи към читалище „Св. Климент Охридски" и талантливите хлапета от детските градини в общината. След детското творчество на сцената ще излязат самодейните състави към читалище „Св. Климент Охридски" и Снежина, които да подготвят публиката за рап и поп феерията вечерта. За „Честит празник, Симитли" ще пеят Светльо Витков и „Хиподил" и рап изпълнителката Сандра.

Празникът на 8 септември ще започне рано сутринта с Божествена света литургия в храма „Рождество на Пресвета Богородица" в Симитли, където на обяд ще бъде раздаден и курбан за здраве. В 18.00 часа през града ще премине празничното шествие с поклон пред героите-освободители на Симитли и България с поднасяне на венци и цветя на признателност. Празничният концерт ще започне на площад „Септември" в 19.00 часа с участието на Танцов състав към читалище „Св. Климент Охридски", Ансамбъл „Веселие" и мажоретен състав. На сцената ще пеят Иван и Ивана Дякови, Силвия Кацарова, Борис Дали, Галин, Камелия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай