Широк обществен съвет ще помага на губернатор

Широк обществен съвет ще помага на губернатор | StandartNews.com

Стара Загора. В новия обществен съвет към областната управа ще могат да участват, както формални и неформални сдружения, така и обикновени граждани, които има какво да предложат. Това обяви новият старозагорски губернатор Живка Аладжова на първия си официален брифинг във вторник.

На сайта на областната администрация вече бил качен формуляр, който всеки желаещ да участва в обществения съвет, можел да попълни и изпрати. „Не мисля, че трябва да има някакъв филтър за представителност, колкото по-широко е общественото ветрило, толкова по-добре", поясни Аладжова.

Тя вече е провела първите си срещи с общинските ръководства и някои неправителствени организации и смята, че до края на месеца можело да бъде свикано и първото заседание на обществения съвет.

Аладжова, която доскоро работеше в областната дирекция по безопасност на храните, е провела и среща-разговор с представителите на държавните институции с контролни функции. „Много ми се иска да поставим акцента върху превантивните мерки, върху помощта, която можем да окажем на бизнеса и обикновените хора", подсказа в каква посока ще търси промяната новият старозагорски губернатор.

Тя разкри, че ще има и свои съветник, бившият общински лидер на БСП в Казанлък – Васил Самарски. „Човек не може да бъде специалист по всичко и мисля, че е редно и областните управители да имат съветници", поясни решението си Аладжова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай