Шест деца с пневмонии след грип в Добрич

Шест деца с пневмонии след грип в Добрич | StandartNews.com

Шест институционални деца от Центъра за настаняване в къщички от семеен тип са в детското отделение на болницата в Добрич с усложнения след грип, съобщи д-р Йовев, завеждащ отделението. Децата са на възраст от 6 до 15 години.

"Децата са с пневмонии след усложнения от грип. Две от тях са в критично състояние, смятам, че за останалите четири вече няма опасност за живота им и ще ги излекуваме. Лошото е, че децата в критично състояние са с много предварителни заболявания и увреждания и грипът допълнително утежнява състоянието им. Едното дете е на 6 г., а другото – на 5 г.", обясни д-р Йовев.

До края на седмицата се очаква да пристигне резултатът от изпратените шест проби за изследване. Според д-р Йовев, поне половината от тях ще се окажат положителни за грип.

От РЗИ – Добрич отчитат повишена заболяемост от остри респираторни заболявания, на база справките, получени от лекарските практики. Има само един потвърден амбулаторно случай на грип от типа H1N1. Най-много случаи на заболели се отчитат при децата и подрастващите до 14 годишна възраст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай