Шеф–барман посвети 2015–ия си коктейл на Варна

Шеф–барман посвети 2015–ия си коктейл на Варна | StandartNews.com

Варна. Шеф-барман постави новия си четвърти рекорд на „Гинес", с предложени най-много коктейли в света- 2014 . Президентът на Българската асоциация на барманите Пенчо Пенчев направи по време на състезанието, което се предаваше на живо по интернет, 2015 –ия си коктейл и го посвети на Варна. Напитката се казва „Морска столица". Тя е микс от водка, ликьор –синьо кюрасо, ликьор личи, фреш лимон и ананас.

 

Шефът на барманите, подобри досегашния рекорд от 1501 коктейла, принадлежащ на бар в столицата на Шри Ланка - Коломбо.

 

Историята на постиженията на бармана започва през 2002 година във Варна, когато той успява да миксира общо 974 коктейла. Два пъти след това призът му е отнеман. Първия път е през 2004 година от бар в Рим с 1001 коктейла, но година по-късно Пенчев си връща рекорда. През 2012 година той подобрява собственото си постижение с 1244 коктейла, но рекордът е счупен през юни 2013 година от бара в Коломбо.

 

Днешното постижение беше отчетено прецизно oт съдията на „Гинес - световни рекорди" Джак Брокбанк, в присъствието на нотариус и адвокат. Той се увери в най-голямото предлагане на коктейли в света само два часа след старта на състезанието. Британецът връчи на Пенчев сертификат, като нарече варненския барман „удивителен". Дясната ръка на рекордьора бе Васил Колев, двукратен световен шампион по барманство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай