Шабла кани на празник на плодородието

Шабла кани на празник на плодородието | StandartNews.com

За трета поред година община Шабла кани на празник на плодородието, който ще се проведе в неделя. Ежегодно той се организира в навечерието или на Кръстовден, когато есента започва и с нея стопаните започват гроздобера и есенната сеитба. И тази година за участие със свои продукти са поканени всички стопани, кооперации и жутели не само на морската община, а и желаещите да покажат своята продукция и изделия от тях, пчелари, рибари. За участниците общината осигурява изложбена площ и щандове, на които те да подредят и аранжират своите продукти или госби, защото празникът има и конкурсен характер.

Жури с председател Ути Бъчваров ще отличи най-добрите. Надпреварата е в няколко категории - ще бъдат отличени най-едри зеленчуци (лук, морков, тиква, диня, грозде, картоф, домат, капия и др.); най-добре аранжиран щанд; най-богат щанд; най-вкусни местни и национални ястия; най-характерен обреден хляб.

Празникът ще е съпроводен и с моного музика като през цялото време ще се изявяват самодейните колективи от общината. В края на празника всички ще могат да опитат от вкусно приготвената лютеница на Ути, а концерт за шабленци и гостите на града ще изнесе народният певец Иван Дяков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай