Северният плаж е готов предсрочно за сезона

Австрийци и руснаци нападнаха плажа в Слънчев бряг

Северният плаж е готов предсрочно за сезона | StandartNews.com

Бургас. Десетки австрийци и руснаци нападнаха южния плаж в Слънчев бряг. Чужденците събират по цял ден тен на пясъка, въпреки че до началото на сезона има повече от месец. В първите дни на май се очаква по плажовете в курорта да плъзнат и български туристи, които вече са направили стотици резервации за празниците. "Ранните плажуващи не ни изненадаха, посрещаме ги с добра и навременна подготовка, а плажът е изрядно чист", похвалиха се от управата на южната ивица. Официалният старт на сезона ще бъде даден на 31 май. До тогава ще бъдат поставени всички чадъри, шезлонги и спасителни постове. "Планираме обаче ивицата да е изцяло готова 10 дни преди официалното откриване", заяви управителят на плажа Кирил Спасов.

Северният плаж в Бургас е изцяло готов за предстоящия туристически сезон, обявиха от стопанисващата фирма. От пясъчните диги няма и следа, а ивицата е перфектно подравнена и чиста. Повече от месец преди официалното откриване на туристическия сезон, Северният плаж е в изряден вид и готов да посрещне многобройните подранили летовници.

Мобилни двойки спасители вече патрулират от няколко дни по брега и бдят за сигурността на плажуващите. Предстои обработка на пясъка срещу кърлежи и други паразити. Обезпаразитяването на ивицата ще бъде извършено от 20.00 часа на 30 април /вторник/. Излагането върху пясъка не е препоръчително в следващите 24 часа. Стопанистващата фирма предупреждава гостите да избягват допир с пясъка на 1 май през целия ден. Третирането с препарати е задължително за хигиената и безопасността на туристите. На плажа ще бъдат поставени и информационни табели, които ще предупреждават за извършената дезакаризация.

През следващата седмица ще стартира поредният проект на стопанисващата фирма за изграждане на специализирани пътеки за хора с увреждания. Планирано е те да бъдат изцяло завършени до 20 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай