Сензорна зала отвори врати в помощно училище в Кърджали

Сензорна зала отвори врати в помощно училище в Кърджали  | StandartNews.com

Кърджали. Сензорна зала отвори врати в Помощно училище „Д-р П. Берон" в Кърджали. В нея по график ще се провеждат занятия с деца, страдащи от аутизъм, със синдром на Даун и с умствена изостаналост. Тя е първата в област Кърджали. За нейното оборудване са вложени 3 хил. евро дарение от Френската фондация Хиацинт Одюро. Тя от години подпомага дейността на учебното заведение.

На церемонията присъстваха много гости, учители и деца.Да споделят радостта на педагозите, учениците и техните родители, бяха дошли и Жулиен Ришьо и Мариана Маркова, представители на фондацията и на фирма „Пневматика-Серта" в Кърджали.„Дългоочакваната, вълшебна стая както я наричат нашите деца, вече е факт и сме много доволни, че с всяка измината година базата се модернизира и предлага съвременни условия за работа с деца със специфични образователни потребности", сподели пред присъстващите директорката на училището Емилия Митрева.

Френската фондация Хиацинт Одюро изпраща от 2008 г. дарения в Кърджали за подпомагане на домове за сираци, центрове за хора с увреждания. Чрез БЧК се подпомагат също ОДЗ "Ян Бибиян", Дома за възрастни хора, Дом „Майка и дете", болницата в Кърджали, съобщи Мариана Маркова. По думите й почти 60% от помощта е за училище „Д-р П. Берон" като почти ежегодно фондацията изпраща ученици на летен лагер.

„Много сме доволни, че нашите дарения отиват при децата и ще продължим доброто партньорство с училището и с други социални институции", сподели и Жулиен Ришьо. В ПУ"Д-р П. Берон" се обучават 59 деца от цялата Кърджалийска област.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай