Семейство спечели състезание с охлюви в Стара Загора

За благородната кауза –подкрепа на приемните родители, бяха събрани над 3500 лв.

Семейство спечели състезание с охлюви в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Многодетна майка и трите и деца спечелиха състезанието с охлюви, посветено на една благородна кауза – подкрепа на приемната грижа и на родителите, които отглеждат чужди деца като своите. Румяна Петрова качи на почетната стълбичка трите си шастливи хлапета – 6-годишния Динко и близначките Ани и Весела, и те гордо вдиганаха купата като победители.

„Те бяха кръстили своя рогат шамипион Максимус, сякаш де подчертаят, че задружната фамилия наитина живее на макс. Атрактивната битка, наречена от инициаторите - сдружение „Самаряни".

Състезанието се проведе в старозагорския парк „Пети октомври" в петъчната привечер. В нея се впуснаха и 22-ма корпоративни дарители за благородната кауза. И тук победителят бе сякаш по поръчка – старозагорския завод „Прогрес", който през октомври ще отбележи своята 100-годишната. Охлювът на производителя на чугунени отливки естествено бе кръстен Леяр и в предварителната серия замалко да счупи световния рекорд. Рогатият бързоходко измина 33-те см за 2 минути и 15 секунд, само с 9 секунди повече от най-доброто постижение на планетата.

„Охлювът всъщност не е най-бавното животно, съотносимо с размерите си той се движи с 36 км/ч", разби един от митовете старозагорският предприемач Илиян Илиев, който развъжда охлюви и бе осигурил рогатите за състезанието. Общо 105 малки, големи и по-големи старозагорци участваха в атрактивното шоу. Освен неповторимото изживяване много от тях си търгнаха и с примамливи награди от спонсорите – бзплатен курс за езиково обучение, ваучери за книги, вечеря в ресторант за четирима и др.

Доволни бяха и организаторите, които в края на състезанието събраха над 3500 лв от такса за участие и дарения в подкрепа на приемната грижа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай