Селски кмет издъхна 17 дни след победата на изборите

Селски кмет издъхна 17 дни след победата на изборите | StandartNews.com

Новоизбраният кмет на гърменското село Крушево Юлиян Качериев издъхна 17 дни след победата си на изборите. Той страдал от тежка болест, която не успял да пребори. 57-годишният мъж като кандидат на ГЕРБ победи на втори тур на 1 ноември опонентката си от ДПС Ангелина Качамакова с 93 на 85 гласа. С 52,25% бе избран за кмет на населеното място от ОИК-Гърмен. Управникът издъхнал към 20,00 часа в сряда, а в четвъртък след 13,00 часа бе изпратен в последния му земен път от стотици съселяни. На погребението присъстваха зам.-областният управител на Благоевград Асим Адемов и кметът на община Гърмен Минка Капитанова.

„Жалко за човека, страдаше от раково заболяване. По време на предизборната кампания го оперираха в София, но явно не са могли да се справят с коварната болест. В последните дни си беше вкъщи на легло. Искаше да докаже, че може да спечели изборите и успя, но болестта се можа да победи", сподели бившият кмет Явор Белов. Той уточни, че Качериев е втеринарен лекар по професия, но се занимавал с животновъдство. Отглеждал 10 крави, изкупувал млякото от кравите на съселяните си и го предавал на търговците. Починалият мъж има две дъщери, едната е семейна в Гоце Делчев, а другата не е омъжена и работи в шивашката фабрика „Пирин Текс" в града.

„От омъжената имаше и внук на 3-4 години, но няма да може да му се радва повече", каза още Белов, който бе начело на селото до изборите тази година.

В село Крушево ще се проведат нови избори за кмет, за тях президентът ще издаде указ. Най-вероятно те ще се проведат по едно и също време с вота в гърменското село Хвостяне, където двамата кандидати получиха равен брой гласове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай