Село протестира заради разбит път

Село протестира заради разбит път | StandartNews.com

Стара Загора. На пореден протест заради разбития до неузнаваемост път между селата Ловец и Михайлово излязоха в неделя михайловци.

„Не искаме обещания, искаме си пътя" – пишеше на големия плакат, който хората издигнаха на протестния митинг пред жп спирката. Протестиращите настояха спешно да бъде ремонтиран междуселския пътя, който е целия в дупки. Според хората тежките камиони, които возели камъни и чакъл, докато се строеше новата жп линия между Калояновец и Михайлово са разбили пътя. По него сега зеели огромни ями и когато падне сняг Михайлово щяло да бъде отрязано от света. И линейки и автомобили, които снабдяват селото с хляб и хранителни продукти нямало да могат да минат по пътя.

Разгневените михайловци твърдят, че са писали официални писма с молба да се ремонтира пътя до всички възможни инстанции - от старозагорския кмет, до областния управител и транспортния министър.

Протестиращите заплашиха, че ако управляващите продължават да не ги чуват, следващия път щели да блокират жп линията край селото. Някои дори се заканват, че в знак на отчаяние щели да легнат върху релсите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай