Село иска лекар поне веднъж седмично

Село иска лекар поне веднъж седмично  | StandartNews.com

Селището е на 50 км от линейка, медик и аптека

Благоевград. Почти всички тридесетина жители на село Клепало са възрастни и болни хора. А най-близката линейка е в град Сандански – на 50 километра от селището и на поне 1 час път. Те настояват поне веднъж седмично лекар да се качва в селището. В противен случай заплашват с протести.

„Хората са в правото си да настояват за медик, който периодично да идва тук. Все говорят за реформи в здравеопазването, че ще помислят за отдалечени села като нашето, но нищо не се случва. Вече съм предупредил съселяните да внимават с болестите. Ако трябва, ще издам и заповед да не се разболяват", намира сили да се пошегува кметският наместник Георги Пендурков, който командва и съседното селище Раздол.

Случи ли се нещо, трябва да се молим на Господ, че линейката няма как да дойде за по-малко от час. 7,5 километра от пътя са в ужасно състояние и се кара бавно, твърдят селяните. Големият проблем на населеното място е липсата на медици и на аптека. Линейка няма дори в общинския им център Струмяни, който е на 40 километра от Клепало.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай