Села избират кмет на 13 март

Села избират кмет на 13 март | StandartNews.com

Две кърджалийски села ще гласуват отново за кмет. На балотажа на 1 ноември м. г. кандидатите получиха по равен брой гласове и затова президентът насрочи нови избори на 13 март 2016 г. Двамата кандидати за кметския стол в крумовградското село Черничево Иван Радков на ДПС и Асен Гуджев на БСП, които получиха по 115 гласа, отново ще се включват в битка за кметския стол. На вота на 13 март в надпреварата ще участва и трети кандидат- Стоян Кирилов от ГЕРБ, съобщи председателят на ОИК Крумовград Атанас Тюрдиев. Той уточни, че подготовката за вота е нормална, 300 избиратели ще упражнят правото си на глас в 1 секция.

В село Самокитка, община Кирково явилите се на втори тур на 1 ноември м.г., също имат по равен брой гласове – 52. Следващата седмица Хюсеин Хаджъбекир от ГЕРБ и Ембие Хюсеин от ДПС отново ще се явят на избори.

„По списък 128 души имат право на глас, те ще гласуват в една секция, извършили сме вече необходимата проверка и се надяваме на висока активност", коментира Стефан Радионов, председател на ОИК Кирково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай