Съдът връща заместничката на арестувания кмет на Исперих

Кабинетът на временния градоначалник остава запечатан

Съдът връща заместничката на арестувания кмет на Исперих | StandartNews.com

Исперих. Заповедта, издадена от кмета на Исперих Байсим Басри, часове преди арестуването му, с която той определя заместничката си Невин Скендер за временно изпълняваща функциите му е законна. Това реши Административният съд в Разград по повод жалбата на Скендер, която с решение на местния общински съвет бе отстранена от поста.

Заключението на Темида обаче не развърза Гордиевия възел, стегнал кметската управа на Исперих. Следващата седмица предстои ново дело, отново по иск на Скендер, която обжалва и друго решение на общинарите, назначили на временния градоначалнически пост и третия заместник кмет Бейсим Руфат, след като дубльорката на Скендер - Нехире Юмер се разболя тежко и излезе в дълъг отпуск.

Докато вървят съдебните процеси, кабинетът на отстранената според съда незаконно от поста й Скендер, продължава да е запечатан. Той бе затворен веднага след като общинските съветници я лишиха от доверие. Това стана по нареждане на председателя на местния общински съвет Гюнай Хюсмен, сам бивш градоначалник на лудогорската община.

Във вторник адвокатите на Невин Скендер са сезирали прокуратурата в Разград, с настояване тя да бъде допусната до кабинета й. Обвинението обаче не бърза да вземе страна по спора, защото друго решение на административния съд в Разград, постановено в същия ден, не е уважило поредното оплакване на прогонената временна кметица, че е оставена без работно място и не може да изпълнява успешно функциите си.

В момента Исперих продължава да се управлява от третия си заместник кмет Бейсим Руфат, получил поста след бърза кадрова въртележка, предизвикана от ареста на титуляра Бейсим Басри, задържан в средата на април по обвинение в опит за убийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай