Съдът оневини яхтсмена Лъчезар Братоев

Съдът оневини яхтсмена Лъчезар Братоев | StandartNews.com

Районният съд във Варна оневини напълно известния яхтсмен Лъчезар Братоев, обвинен в хулиганство.

Съдията по наказателното дело Атанас Шкодров произнесе справедливото си решение по сагата, започнала от 2 февруари с показния арест на бизнесмена и обвинения за обиди, закани, псувни и неприлични предложения към униформени. Държавното обвинение в лицето на районен прокурор Ева Г. Томова поиска в пледоариите пробация за Братоев до две години по програмата „овладяване на гнева".

Интересното е , е събрани от прокуратурата доказателства сами събориха тезата. Записите от охранителните камери в сградата на II РПУ, където беше задържан Братоев, показаха недвусмислено, че някои полицаи от колегиална солидарност са дали лъжепоказания, защото изобщо ги е нямало в стаята за разпити. Не се видя никъде и това, че бизнесменът е бил пуснал ръка на полицайката Йорданка Манушкина под масата, както се твърдеше в обвинителния акт. Освен това видеокамерите показаха, че Братоев не е нападал и блъскал полицая, който го арестува, защото излезе в цял ръст с ръцете в джобовете си.

Инцидентът с Лъчезар Братоев стана в късния следобед пред ресторант „Сезони", когато той се намеси на страната на шофьорка, спряна от полицай Илиян Танев, за да й пише акт. Бизнесменът е казал на униформения, че няма право да санкционира, защото кметската забрана за движение на автомобили в местността"Салтанат" е съборена в съда, но беще арестуван. Делото се проточи в 6 съдебни заседания с разпит на над 20 свидетели.

Районна прокуратура е в правото си да обжалва решението на магистратите на по-висока инстанция пред Варненския окръжен съд. Защитата на Братоев беше на адвокатите Милен и Борислав Ралчеви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай