С водосвет и слънце откриха Панорамна алея „Стъпалата” над Разлог

С водосвет и слънце откриха Панорамна алея „Стъпалата” над Разлог | StandartNews.com

С водосвет за здраве и благоденствие под слънчевите лъчи и пред погледа на стотици жители на Разлог официално бе открита Панорамната алея „Стъпалата" над града. По обяд много хора се събраха в местността Голак, за да присъстват на събитието. Европейският проект „Устойчив туризъм и промотиране на екологията в партньорство" се осъществи по Програмата да трансгранично сътрудничество България – Мякедония. Огледален обект е изграден и в македонската община Гевгелия, която е партньор на община Разлог. На церемонията присъства македонския колега на кмета на нашия град Красимир Герчев – Иван Франгов, тук бе и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Отец Янко Русков отслужи водосвет до 12-метровата кула, която е най-голямата атракция на новата придобивка на местните хора. От нея се открива страхотна панорама към цялата разложка котловина и планините Пирин, Рила и Родопите.

„Трябва да имаме такива места, които туристите в Разлог да посещават. Целта ни е все повече гости да идват в града ни. Този проект ни коства много усилия, но го реализирахме. Получихме подкрепата на жителите на Разлог. Сега можете да се гордеете с този обект. С него повишаваме туристическия капацитет. Всеки може да се наслади на красотите, които ни е дала природата", каза в приветственото си слово градоначалникът.

Местността Голак отдавна е известна туристическа дестинация. Изградената Панорамна алея „Стъпалата" има потенциал да се утвърди като един от най-атрактивните обекти в Югозападна България. Има интерактивни и занимателни табла, интересни спирки за отдих, дървени люлки, пейки, шезлонги за наблюдение на природата. Уникални по своя характер „спирки" и кулата ще дават неповторими сетивни изживявания за възприятие на уникалната природа – чрез слух, аромат и допир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай