С високопроходими автомобили снабдяват хората с хляб и свещи в община Кърджали

С високопроходими автомобили снабдяват хората с хляб и свещи в община Кърджали | StandartNews.com

Осигурен е роторен снегорин за спешно отваряне на пътищата към 10-на села

В община Кърджали е ангажирана цялата налична техника за отваряне на пътищата. В момента работят 13 фирми и 40 машини за снегопочистването. За справяне с кризисната ситуация са набелязани мерки за отваряне на пътищата към селата Миладиново, Кокиче, Рудина-Сестринско, Мост-Бащино, Мост-Черешица, Мост-Крин-Звиница, а в района на Бойно - пътищата Стражевци-Кокошане, Бойно –Каменарци. Днес е осигурен роторен снегорин за спешно отваряне на пътищата към Миладиново и Бащино, Звиница и Черешица, които са затворени от вчера за движение.

Допълнителна техника е ангажирана и за отваряне на пътя за Черньовци, където има болна жена, която в понеделник по график е на хемодиализа в кърджалийската болница. След района на Миладиново снегоринът ще чисти в района на Болярци и Чилик.

Кметовете на населени места в районите, където пътищата са затворени с високопроходими автомобили снабдяват хората с хляб и свещи, тъй като на много места няма и електричество.В някои от населени места като село Сипей и кв."Байкал"е прекъснато и водоснабдяването, поради спирането на електроподаването към помпената станция в кв."Байкал".

Кметът на Кърджали Хасан Азис и членове на Кризисния щаб са на обиколки в засегнатите райони в общината.

Обявен е горещ телефон за сигнали на гражданите в Общински съвет по сигурност. Със заповед на кмета дните 9 и 10 март са обявени за неприсъствени дни за всички училища и детските градини в селата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай