С шествие палят коледните светлини в Благоевград

С шествие палят коледните светлини в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Коледните светлини на елхата в Благоевград ще бъдат запалени днес в 18:30 часа от кмета на общината Атанас Камбитов.

Преди кулминацията на тържеството на площад "Георги Измирлиев" ще има празнично шествие, което ще тръгне от Съдебната палата в 18.00 часа. На празника тази вечер се очаква да пристигне и Дядо Коледа, но начинът, по който това ще стане, се пази в тайна от кметството. Миналата година той се спусна с въже от покрива на съседна сграда. Коледна украса има не само в центъра на Благоевград, на и във всички квартали и кръгови кръстовища в града. Десетки събития са включени в програмата за предстоящите празници, която отново е богата и разнообразна. Проявите в нея ще преминат под мотото "Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!". Подкрепата е за 18-годишния Михаил Николов, който след нелеп инцидент е прикован към легло. Сред инициативи, заложени в програмата, са "Часът на приказния разказвач", откриване на Работилницата на Дядо Коледа и много празнични концерти.

На 18 декември за поредна година ще бъде избран "Спортист на годината", като церемонията стартира в 19.00 часа в зала "Скаптопара".

За 31 декември пък е предвидена богата музикална програма с участието на местни певци, музиканти и танцьори за посрещането на новата 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай