С рок бранят горите на село Елешница

С рок бранят горите на село Елешница | StandartNews.com

Благоевград. Рокът е велика музика и може да брани важни каузи. Това твърдят жителите на разложкото село Елешница. Концерт на 7 рок банди ще има в селището на 4 и 5 юли вечерта. Дългоочакваното събитие „Рок Елешница" не само ще зарадва всички фенове на рока, но и ще подкрепи битката на местните хора за спасяването на горските масиви край населеното място. Мотото на събитието е „Да защитим горите на Елешница". 7 групи ще забиват на плажа в красивото населено мястоселище. Сред бандите, които ще вземат участие, са „РЕПЕТИЦИЯ", „GOLD RUSH", ,ALTEA", Ghost Warfare", „Affection", „CRUSH", „BLACK ROSE".

Музикалното шоу започва и двете вечери от 20,00 часа, а входът за зрителите е свободен. Проявата се организира от кметството в Елешница, което е подкрепено от община Разлог.

През изминалите години „Рок Елешница" успя да привлече и събере на едно място стотици фенове на рок музиката не само от Разлог, но и от съседните общини – Банско, Белица и Якоруда.

„Решихме, че по този нестандартен начин можем да покажем, че сме готови на всичко, за да спасим горите си. Причината за протестите ни е спор между съседните общини Разог и Белица кой е собственик на 30 000 декара гори в нашето землище. Преди време службата по земеделие възстанови собствеността на спорните гори на съседната община Белица въз основа на царски указ от 1936 година, а ние сме на територията на Разлог", обясни кметът на Елешница Сашо Мицин.

Той уточни, че се очаква съдът да насрочи дата на делото, което ще реши спора. Сезирали сме ДАНС и прокуратурата за казуса, това спря опитите за въвод във владение на съседната община Белица в нашите гори, допълни селският управник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай