С проекти за 170 млн. лева изпраща годината Казанлък

С проекти за 170 млн. лева изпраща годината Казанлък | StandartNews.com

Кметът на общината Галина Стоянова направи публичен отчет за третата година от своя мандат

Стара Загора. „През отиващата си 2014 г. разработихме проекти за 170 млн. лв, които ще изпълняваме през следващия програмен период на ЕС". Това обяви кметът на община Казанлък Галина Стоянова в своя публичен отчет за третата година на мандата в петък вечер. Разработването на самите проекти е струвало 500 хил. лв. и също е било с европейски средства. Тяхната реализация ще формира трите основни зони на развитие на града и да преобрази най-големия казанлъшки квартал – „Изток".

В своя отчет инициативният градоначалник посочи постигнатото във всички сфери на развитие през тези 12 месеца – административен капацитет, образование, здравеопазване, култура, туризъм, социални дейности, спорт, младежка политика, строителство и инфраструктура и др. С привлечени от различни донори средства са обновени изцяло градските паркове „Розариум" и „Тюлбето", направена е и реконструкция на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски". Построена е нова сграда на пожарната службав града – първата в България модерна база на огнеборците. Завършени са трите центъра за настаняване от семеен тип и защитеното жилище, обоновен е изцяло и е младежкият дом Ремонтирани и асфалтирани са 19 нови улици в града и селата на обща стойност над 800 000 лв.

Това са само няколко щрихи от публичния отчет на кмета на Казанлък Галина Стоянова, който уважиха депутати, представители на държавни и общински институции, общински съветници, много граждани.

„Намерихме си кмета", така шефът на казанлъшката оръжейна „Арсенал" Николай Ибушев, общински съветник от групата „Експерти за Казанлък", обобщи оценката за добрата работа на Галина Стоянова през третата година от нейния мандат.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай