С премиера стартира коледният маратон на куклен театър

С премиера стартира коледният маратон на куклен театър | StandartNews.com

Актьори играят в болница за радост на малките пациенти

Общински куклен театър - Благоевград започва празничния месец декември с премиера на постановката „Коледните детективи". Новото заглавие е част от коледната програма на общината, която е под мотото „Един град за едно момче. Благоевград за Мишо". Коледа е!".

Днес от 17.00 часа в Младежки дом Анна Секулова, Десислава Чардаклиева, Атанас Филипов и Божидар Халембаков ще поведат зрителите през различни приключения. За пореден път авторът и режисьор на постановката Магдалена Митева ще търси сценични предизвикателства за сетивата на благоевградчани. За подходящия музикален фон се е погрижила Гергана Василева. Актьорите ще зарадват почитателите си и на 7 декември. От 11.00 часа в Младежки дом те ще играят в пиесата „Облачна приказка".

Предизвикателството към зрителите е сами да проверят дали тази приказка ще има щастлив край. На 21 декември на площад „Георги Измирлиев" ще се играе постановката „Леденото кралство", началото е от 11.00 часа. Актьорите от Кукления театър ще гостуват и на болните деца в благоевградската болница. На импровизирана сцена в детското отделение те ще представят популярна постановка за малките пациенти с пожеланието по-бързо да се приберат здрави у дома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай