С полиция вкарват новия училищен директор в Рибново

С полиция вкарват новия училищен директор в Рибново | StandartNews.com

Благоевград. Полиция ще осигури встъпването в длъжност на новия училищен директор на СОУ „Йордан Йовков" в гърменското село Рибново. Светослав Беков трябва днес до обяд да влезе в директорския кабинет. Той е учител тук от 2005 г. и е лидер на ДПС в съседното село Осиково.

 

„Училището е общинско. Със заповед съм назначила комисия, която трябва да осигури предаването и приемането на директорския пост", каза кметът на община Гърмен Минка Капитанова. „Ще има и полиция, за да се гарантира редът. Целта на комисията е да се опише документацията и всичко да се протоколира", обясни Беков.

 

Миналата среда предшественикът му на поста Манчо Джуркин бе дисциплинарно уволнен. Той получи заповедта си по куриер, докато е в болничен. На негова страна, според думите му, са 33 от 48 преподаватели. В четвъртък и петък, а и днес в учебното заведение няма нормален учебен процес. За първа смяна от 260 ученици в школото бяха не повече от 100. „Не съм в училището, тъй като съм болен. Назначил съм за вр.и.д. директор Джамал Авдиков, у него са ключовете от директорския кабинет", обясни Манчо Джуркин.

 

Той увери, че Инициативен комитет започва да събират подписка. С нея ще искат свалянето на имунитета на депутата от ДПС Ахмед Башев. „Инициативният комитет ще я качи в интернет, за да може да ни подкрепи цялата общественост в страната. Всички политически уволнения се правят под диктовката на Башев. Ще настояваме и за оставката на шефа на Регионалния инспекторат по образование в Благоевград Огнян Соколов, който е маша в ръцете на ДПС", каза още уволненият дисциплинарно школски шеф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай