С поклон пред Кирил и Методий и „EAST 17” Благоевград чества 24 май

С поклон пред Кирил и Методий и „EAST 17” Благоевград чества 24 май | StandartNews.com

Община Благоевград ще отбележи с много събития 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, и празник на града. Най-голямата изненада за почитателите на музиката от 90-те години са обичаните изпълнители от „EAST 17", които ще забиват на площада.

Празничният ден ще започне в 10.00 часа в двора на Национална хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий" с тържествено предаване на знамето. Пред паметника им ще бъдат положени венци и цветя от благоевградската общественост. Два лъча ще преминат през централните улици на града, за да стигнат до площад „Георги Измирлиев", където от 11.00 часа ще започне празничен обеден концерт на ученици от НХГ и Второ основно училище "Димитър Благоев".

Детският панаир на площад „Македония" ще осигури още един ден за образование и забавление на хлапета и младежи. С празничен концерт - спектакъл Детски фолклорен танцов ансамбъл „Пиринче" ще отбележи своя 30-годишен юбилей в 17.00 часа на площад „Георги Измирлиев".

Три часа по-късно на сцената излиза световноизвестната група „EAST 17", която ще зарадва зрителите с хитовете си „It's alright", „Stay another day"...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай